zondag 1 november 2009

Indiase curry met papadums


Na een trip naar India ben ik echt fan van dit recept. Het lekkerste van Indiaas eten vind ik nog wel het vegetarische, en dan met name alle kleine hapjes, maar dat kun je hier alleen bij een goede Indiër eten. Zelf maken gaat me dan echt te ver (tenzij jij de écht lekker en goede recepten kent). Maar goed, mijn curry dus. Zoals je weet ben ik van het makkelijke en snelle werk. Geen uren in de keuken met echte kruiden in dit geval. Gewoon een makkelijk recept wat je ook door de weeks na je werk kan maken.

Ingrediënten

- 1 potje curry van Pataks (zie supermarkt) of een currypasta van de toko naar keuze
- 300 gram kipfilet
- 1 ui (en knoflook naar wens)
- rijst (of noodles, niet echt Indiaas maar smaakt ook lekker)
- een zak diepvriesgroenten aziatische groentenmix van O'lacy of ander merk (in de vriezer van je supermarkt)
- doosje papadums van Pataks

Bereidingswijze

Laat de rijst of de noodles koken. Laat de ui zacht worden in de pan. Bak de kipfilet in blokjes of reepjes in de pan met wat olie. Voeg de groenten toe (aantal naar keuze, ik doe meestal halve zak) en het potje curry en klaar! Klaar? Ja, zo simpel en snel is het!
Maak de papadums. Op het doosje staat een bereidingswijze voor in de magnetron waar ik me goed in kan vinden. Ik moest altijd eerst de frituurpan aanzetten en dat duurde een eeuw (zeker als je ziet hoe snel de curry gaar is). Maar als je de papadums insmeert met een dun laagje olie, vervolgens tussen wat keukenpapier een minuut in de magnetron laat garen dan ben je vast ook fan! Ik ben benieuwd naar jouw ervaring! Waan je je ook al in India?

3 opmerkingen:

  1. olie en keukenpapier is overbodig, zo hop in de magnetron, een tegelijk i minuut 600 Wattt is genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik ze hier thuis in mijn magnetron gooi dan komen ze er bijna verschroeid uit. Fijn dat het met jouw magnetron zo kan.. misschien dat ik eens voor een nieuwe moet gaan kijken (heb nogal een oud beestje)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik kom er nog een keer op terug want dit keer zijn ze wel gelukt zonder olie en papier. Ze zijn supermooi gelukt. Ik moet zeggen dat ik ze met wat olie wel smakelijker vind, maar ik gebruik ook maar een heeeeel klein beetje olie.

    BeantwoordenVerwijderen