vrijdag 20 november 2009

Broodje gezond met zelf gemaakte cocktailsaus

Eigenlijk mag dit broodje niet 'gezond' heten maar ik dacht als jullie cocktailsaus lezen je dat zelf al wel uit hadden gevonden. Dit broodje haalde ik altijd bij m'n lievelingsbroodjeszaak maar nu deze gesloten zijn moest ik zelf gaan uitvogelen hoe je dit maakt. Bij deze deel ik hier m'n favoriet!

Ingrediënten

- half stokbrood
- 1 gekookt ei in plakjes
- plakjes kaas (gewoon belegen of jong, naar smaak)
- schouderham flinke plak of 2 plakjes
- kropsla
- tomaat in plakjes
- komkommer in plakjes
- gesnipperd uitje
- augurk in stukjes
- alfalfa voor de garnering
- bieslook
- mayonaise
- ketchup
- theelepel cognac of whiskey

Bereidingswijze

Meng de mayonaise met de ketchup en de drank. Snijd het stokbrood open en beleg het met de blaadjes sla. Leg er de ham bovenop en daarna de kaas. Dan volgen de plakjes tomaat en komkommer. Snijd de ei in plakjes en leg die hier bovenop. Peper en zout en dan volgen de uitjes en de augurk. Giet hierna de cocktailsaus er royaal overheen en garneer met de alfafa.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen