zaterdag 31 oktober 2009

Panini's om thuis van te genieten


Ik denk dat het bijna een traditie wordt dat ik je in het weekend een lunchrecept geef. Maar op zaterdag slaap ik graag wat door (dat krijg je van dat midden in de nacht loggen) zodat de lunch er wel aardig smakelijk uit moet zien. Die Hollandse bruine boterham is overheerlijk, maar verandering van spijs doet eten. Het begon allemaal zo: Vorig jaar kreeg ik van Sinterklaas een contactgrill. Ik kon de goedheiligman maar nauwelijks bedanken want ik dacht 'wat moet ik in vredesnaam met zo'n apparaat!' Gelukkig bedacht ik snel dat dit apparaat me tijdens m'n zaterdagse lunch goed bij zou kunnen staan. Dit is nu dus een jaar geleden en ik denk dat ik al bijna aan een nieuwe toe ben want dit is één van mijn meest gebruikte keukentools (denk dat de blender wint)

Voor degene die nu willen afhaken omdat ze niet zo'n wonderbaarlijk apparaat in huis hebben, wacht even! Als je twee koekepannen hebt dan lukt het ook perfect. Als je de panini in de pan hebt liggen dan duw je met de bodem van de andere koekepan deze plat. Je kunt er eventueel nog gewicht op leggen (andere pan met water gevuld?) zodat het plat blijft maar bij mij volstaat het gewoon met de twee pannen. Heb je trouwens geen ongebakken stokbrood in huis dan doet een bruine sesamboterham het ook heerlijk voor je hoor! Ook kan een nog niet afgebakken ciabatta er goed tussen.

Ingrediënten

- afbakstokbrood (mag van die uit de supermarkt van 0,17 eurocent zijn)
- brie (of gewone kaas)
- salami
- tomaat

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood doormidden. Snijd het dan met het mes over de breedte niet helemaal door. Vul het broodje met de salami, de kaas en de plakjes tomaat. Leg het broodje op de voorverwarmde gril (of in de koekepan op half vuur) en duw het er tussen en zorg dat hij plat wordt onder de gril. Binnen een paar minuten heeft hij de mooie strepen en is de kaas gesmolten.

Mijn favoriete vullingen zijn:

- brie, prei en honing (ook honing er naast als dipsausje serveren en kan ook met wit casinobrood) (deze is trouwens echt zaaaalig!!)
- pesto, ham en kaas
- gerookte zalm, pesto en geitenkaas
- mozarella, tomaat en pesto

Smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten