zaterdag 14 november 2009

Broodje visstick


In één van de grote bijbels van Jamie Oliver las ik het recept voor een broodje visstick en sindsdien zijn wij hier thuis verkocht. Vroeger werd het een broodje hamburger maar deze heeft het wel gewonnen. Het sausje wil nog wel eens wisselen want ravigotte- of remouladesaus is natuurlijk ook niet te versmaden. Zie http://receptenfan.blogspot.com/2009/11/zelfgemaakte-remouladesaus.html voor een recept voor deze saus.
De broodjes vis van de McDonalds vind ik ook lekker hoor. Maar 'there's no place like home' en deze vind ik dan ook net iets 'gezonder'. Genoeg gekletst nu. Probeer dit broodje gewoon eens op een druiligere zondagmiddag.
Ingrediënten

- 4 Vissticks
- 2 zachte broodjes met sesamzaad
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- Blaadje sla (lekkerste is rucola)
- eventueel tomaat of komkommer naar keuze

Bereidingswijze

Bak de vissticks zoals je gewend bent. Wij bakken ze hier thuis met wat boter. Snijd de broodjes open en smeer de ene kant in met de mayonaise en daar overheen de mosterd. Leg op de andere kant de rucola (en de tomaat) en leg hierop de gebakken vissticks (2 per broodje) en smullen maar.

2 opmerkingen:

  1. Dank je! Hij is heel simpel, maar toch superlekker. En weer eens wat anders dan dat broodje fish van die grote M of een broodje hamburger van de snackbar.

    BeantwoordenVerwijderen