donderdag 5 november 2009

Snelle hachee met rode kool en aardappels


Op een gewone doordeweekse dag moet een hardwerkend mens ook gewoon fatsoenlijk eten. Met dit recept schotel je jezelf en je disgenoten een goede winterse kost voor. Het voordeel voor jou is dat je geen uren in de keuken hoeft. Het gehaktmengsel kun je al ruim van tevoren maken, makkelijker kan bijna niet!

Ingrediënten

- Halve kilo gehakt
- Kruidenpaneermeel
- 2x 20 gram boter
- 3 uien, in halve ringen
- 1 zakje kruidenmix voor hachee
- Aardappels voor 4 personen
- Pot rode kool met appel (of zonder en zelf toevoegen)
- Peper en zout

Bereidingswijze
Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes met peper, zout,een beetje kruidenpaneermeel en wat knoflook (naar wens) en bak ze in de 20 gram boter op hoog vuur rondom bruin. Als je geen zin hebt in balletjes dan rul je het gehakt gewoon en voeg je de kruiden toe. Je krijgt dan wel echt een prutje, maar net zo lekker. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin mee. Voeg de hacheekruiden en flink wat water (ongeveer halve liter) toe en stoof de balletjes met een deksel op de pan in 20 minuten gaar. Kook ondertussen de aardappelen. Schep de rodekool in een pan met de 20 gram boter en stoof de kool afgedekt zachtjes ca. 10 minuten. Serveer de balletjes of het gehaktprutje met de gekookte aardappelen en de rodekool.

Nog sneller is dit met aardappelpuree of voorgekookte krieltjes. Door de rode kool kun je naar smaak nog appel toevoegen of cranberry of abrikozen. Kijk maar waar je trek in hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten