woensdag 11 augustus 2010

Miniquiche hapjeHeerlijk en heerlijk simpel deze. Leuk voor het hele jaar, maar bij ons verschenen ze bij de borrel bij een verjaardag. Even in de oven en je hebt overheerlijke miniquiche hapjes. Uiteraard smaken ze ook op kerst, pasen, oudjaarsdag etc.. Eigenlijk zijn het geen echte quiches natuurlijk. Zolang ze maar lekker smaken geef ik er niets om.

Ingrediënten

- 1 ei
- 120 gram oude geraspte kaas
- 1 bakje (klein) crème fraîche
- katenspek (in kleine stukjes snijden) of ham, salami etc.
- bieslook en/of peterselie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout

Bereidingswijze

Klop een het ei los met de creme fraiche. Peper en zout er door en evt. wat kruiden (bieslook en peterselie gedroogd (hoeft niet als je het niet in huis hebt)). Snijd stukjes chorizo, salami of ham fijn en snipper die er overheen. Wat pittige kaas er doorheen en dit mengsel in de bakjes (Poells) doen (niet te vol). Ongeveer 10 minuten in de heteluchtoven op 200 graden.
Je moet er snel bij zijn want deze zijn zo op!

Als je niet de bakjes van Poels hebt kun je ook een minimuffin vorm kopen (Xenos) en daar kleine plakjes bladerdeeg in frommelen. Uit 1 plakje bladerdeeg snijd je 4 vierkantjes. Dit vullen met het mengsel en na 15-20 minuten zijn ze gaar.Koop trouwens deze snackcups van Jos Poell (zie afbeelding)Geen opmerkingen:

Een reactie posten