dinsdag 3 november 2009

Gebakken witvis met gegrilde worteltjes en aardappelpuree

Uiteraard krijg je weer een makkelijk én snel recept van me. Ik houd erg van koken maar als het even kan dan wel het liefst zo snel mogelijk klaar. Ik zag in de supermarkt overheerlijke bospeen liggen en dan moet ik altijd aan dit recept denken. Heerlijk om op een doordeweekse dag te eten maar ook voor je gasten is dit geen gerechtje waar je je voor hoeft schamen.

Ingrediënten
- diepvriesvis (kabeljauw, tilapia of pangasius)
- kruidenpaneermeel van Haust of eigen viskruiden
- 1 bos bospeentjes
- aardappelpuree
- olie en wat boter om in te bakken
- vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en zet ze op het vuur. Laat ze goed gaar koken.
Kies peentjes van gelijke dikte (niet te dik) Schil de bospeentjes met een dunschiller of schrob ze schoon onder de kraan. Snijd het loof tot op 2 cm van de bovenkant af. Halveer de wortels in de lengte. Warm de grillpan voor, schep de bospeen om met 2 eetlepels olie, zout en peper naar smaak en grill ze in de pan zodat ze een mooi streepje krijgen. Zet de pan daarna zachter zodat ze nog ietwat door kunnen garen. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper, wentel ze daarna in een klein laagje paneermeel of in je eigen kruiden/paneermengsel. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de filets in 8-10 minuten gaar, zo lang mogelijk op 1 kant bakken want als je ze te vaak omdraait gaan ze stuk. Maak de puree met de mixer, een beetje melk, zout en peper en een klontje roomboter. Schep de puree op een bord in het midden. Leg de visjes er tegenaan en garneer de worteltjes er mooi bij.

Dit gerecht kun zelfs je supersnel maken door kant en klare aardappelpuree te kopen, maar meestal maak ik de aardappelpuree gewoon vers. Dat vind ik toch het lekkerste. Als je aardappelpuree te simpel vind dan kun je nog wat zwarte olijven toevoegen voor de smaak of je puree naar eigen smaak maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten