dinsdag 1 december 2009

Pasta met spinazie, room en spekjes


Dit gerecht heb ik in mijn studententijd voor het eerst gegeten. Omdat je als student best wat alchohol kan nuttigen was dit een nuttige bodem. Gelukkig ben ik dit recept nog steeds niet beu en maak ik er tegenwoordig wat variaties mee. Wat blijft is de spinazie a la creme en de spekjes. Sommige maken het met kipfilet, maar juist de combinatie van zout met de spinazie vind ik er lekker aan. De variaties vind je onder het recept. Kijk maar wat je zelf het lekkerste vind. Sommigen houden bijvoorbeeld niet van champignon of paprika. Anderen vinden spaghetti lekkerder dan fusilli en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Ingrediënten

- 200 g spaghetti of een halve zak fusilli
- ½ pak spinazie à la crème (diepvries)
- 250 g champignons, in partjes
- 1 ui, gesnipperd
- 100 g geraspte kaas
- 50 gram roomkaas naturel

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit en houd ze apart. Maak de pan schoon met een keukenpapiertje.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de ui en daarna de champignons in de pan. Voeg de spekjes toe en laat deze nog even meewarmen. Voeg vlak voordat je pasta gaar is de blokjes spinazie aan de spekjes toe en laat dit ontdooien en opwarmen. Laat het mengsel nog even sudderen (niet laten koken). Roer de roomkaas er in schepjes doorheen en roer het door totdat het opgenomen is. Maal flink wat zwarte peper over de saus.
Proef even of het zout genoeg is, anders wat zout toevoegen. Laat alles goed doorwarmen. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Schep er een flinke schep van het spinaziemengsel overheen. Direct serveren met de geraspte kaas

Variaties
- fusilli tricolore, eigenlijk kunnen alle soorten pasta hierbij (behalve de gevulde)
- champignons weglaten vervangen voor paprika of alleen met paprika
- de roomkaas vervangen door boursin, 1 bakje crème fraîche, mascarpone, kruidenkaas, geitenkaas etc.
- geraspte kaas vervangen door parmezaanse kaas (wel mindere hoeveelheid)

2 opmerkingen:

  1. er staat Voeg vlak voordat je pasta gaar is de blokjes spaghetti er aan toe en laat dit ontdooien en opwarmen.

    moeten dat geen blokjes spinazie zijn?

    BeantwoordenVerwijderen