dinsdag 29 december 2009

Nasi van de Receptenfan


De échte koks zullen zich weer vreselijk ergeren, maar dit recept is er eentje in de categorie makkelijk en snel. Vooral door de week na een drukke werkdag maken we hier thuis dit. Ik heb eigenlijk altijd wel de ingrediënten in huis. Ook met dit recept kun je zoveel varieren als je maar wil.

Ik maak de nasi altijd met ham die ik in kleine blokjes of plakjes heb gesneden. Eieren heb ik ook bijna altijd wel in huis en pindakaas om satesaus te maken ook wel. Zo hebben wij hier op zondag altijd wat te eten in huis wat makkelijk is. Maandag is meestal ook een drukke dag en dan eten we nogmaals nasi als we wat over hebben. Serveer de nasi met http://receptenfan.blogspot.com/2009/12/zelfgemaakte-satestokjes.html

Ingrediënten
- een half pak rijst
- 1 grote ui

- scheut zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- scheut ketjap
- 1 pak soepgroenten of bamigroenten of chinees groentenpakket (kan ook uit de diepvries)
- pakje schouderham (voorverpakt en thuis ingevroren, ontdooit en in kleine plakjes/blokjes gesneden)
- eventueel nasikruiden bijvoorbeeld
deze
Bereidingswijze
Kook de rijst. Snipper de ui en bak deze in de olie op een laag vuur zacht in een wok of grote koekepan. Zet het vuur harder als deze zacht is zodat de ui kan bakken, voeg de hamreepjes/blokjes toe. Als dit mengsel bruin is voeg je de soepgroenten toe. Laat dit ontdooien en voeg de boemboe toe. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door. Naar smaak een scheut ketjap toevoegen.
Wij maken er hier thuis een feestje van. Atjar, gebakken uitjes, gebakken eitje, saté met pindasaus. Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten