woensdag 2 december 2009

Geroosterde peer met pancetta en geitenkaas

Rond deze tijd van het jaar zijn er weer veel peren verkrijgbaar en dan vind ik het altijd heerlijk om voorgerechtjes als deze te maken. De rest van het jaar zit je met die onrijpe harde peren en nu zijn ze zo voordelig dat ik er altijd wel eentje over heb voor dit voorgerechtje. De combinatie van roomkaas, peer en rucola smaakt naar mijn mening altijd zalig.

Dressing maken:
De dressing waar je de rucola mee op smaak brengt kan een lekkere balsamicodressing zijn (olijfolie met balsamico in shaker) of een honingdressing (olie, azijn, honing in shaker). Neem altijd 3 delen olie en 1 deel balsamico. Uiteraard beiden met zout en peper en schudden maar. Heb je geen shaker, een oud jampotje met deksel doet het ook perfect!

Ingrediënten

- 2 handperen
- 4 plakjes pancetta of ontbijtspek of ander spek
- 75 gr zachte geitenkaas
- 1 eetl. peterselie, basilicum, rozemarijn
- rucola

Bereidingswijze

Hak de tuinkruiden fijn en prak ze door de geitenkaas en maal er wat peper over. Schil de peren (steeltje laten zitten) en halveer ze, hol met een theelepel het klokhuis eruit (kan ruim). Leg het kaasmengsel in de holte.
Wikkel een plak pancetta om de peer over het kaasmengsel. Leg ze in een ovenschaal en smeer ze in met olijfolie. Rooster de peren onder de gril of in heteluchtoven op 200°c. Verdeel de rucola in bordjes en schep de dressing erover (hou een beetje dressing apart). Leg de geroosterde peer op de rucola en schep nog een beetje dressing over de peer. Lekker om te serveren met pijnboompitjes (kunnen ook door de sla gemengd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten