zaterdag 12 december 2009

Cinnamon rolls


Als je ooit in de VS bent geweest dan ken je ze misschien wel. Ik ben er zo dol op dat ik zo een winkeltje hierin zou kunnen beginnen bijv. op Utrecht Centraal ofzo… Tot die tijd maak ik ze hier thuis en dan ruikt me het toch lekker. Mocht je binnenkort naar de VS gaan kijk dan eens in een supermarkt en dan liggen ze in de koeling in blik. Dan heb je de échte cinnabons thuis!

Voor degene die het niet kennen. Ze lijken een heel klein beetje op een Zeeuwse bolus maar dan met een zacht deegje en een overheerlijke glazuur. Eigenlijk heet dat laatste icing en is het gemaakt met roomkaas. Je kan ook glazuur maken zoals je gewend bent, dat smaakt ook prima.

Ingrediënten

- 250 gr warme melk
- 2 eieren kamertemperatuur
- 75 gr boter
- 625 gr bloem
- 5 gr zout
- 100 gr kristal suiker
- 10 gr gist
- 225 gr donkerbruine basterdsuiker
- 15 gr kaneel
- 75 gr gesmolten boter
- 200 gr roomkaas (Mon Chou)
- 60 gr gesmolten boter
- 200 gr poeder suiker
- 4 zakjes vanille suiker
- mes puntje zout


Bereidingswijze


Eerst het deeg maken van de eerste zeven ingrediënten met een mixer met kneedhaken en laten rijzen tot het ongeveer is verdubbeld. Dan plat slaan en uitrollen tot een plak van 60 breed X 50 hoog. Voor de vulling van het deeg doe je de gesmolten boter over de plak smeren en aan onderzijde 3 cm vrij laten. Bruine basterdsuiker en kaneel goed mengen Over het ingesmeerde deel de bruine basterd verdelen en dan van boven naar beneden oprollen. De laatste strook met water aan elkaar plakken. In plakken snijden van 5 cm en op ruime afstand op de plaat leggen. Laten rijzen en afbakken bij een temp. van 200 gr afbakken. Als ze klaar zijn alle ingrediënten voor de glazuur(de laatste vijf) met een mixer glad mixen en als de cinnabons nog warm zijn er overheen gieten en dan smelt het, dan snel smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten