donderdag 3 december 2009

Kaasfondue


Na het racletten en gourmetten kan een kaasfondue niet missen. Ik zal dit wel weer geen recept mogen noemen want het hoofdingrediënt komt uit een pakje, ja uit een pakje.
Ik vind dat geklooi met maizena, wijn, emmentaler en gruyere helemaal niks. Buiten het feit dat ik de kaas erg prijzig vind, ben ik ook van mening dat de smaak minder is. Maar zoals ik al eerder zei, valt over smaak niet te twisten.

Met broccoli, gebakken champignons, reepjes paprika en bruin en wit stokbrood vind ik hem het lekkerste. Je kunt er allerlei groenten naar smaak bij serveren. Wortel, komkommer, stukjes bleekselderij. Of augurk, cherrytomaatjes, zilveruitjes, ananas. Ik zou zeggen probeer het maar!

in het begin maakte ik de fondue trouwens ook niet in een fonduepan. Gewoon een oude pan op een theelichtje. Als je de fondue eerst op het vuur moet opwarmen en dan nog in een caquelon moet doen, dan zit je met een berg afwas en het slaat nergens op. Buiten dat vind ik het lekker om tussendoor het pannetje nog een keer op het vuur te zetten als de fondue is afgekoelt. De verhalen over de korst op de bodem vind ik maar niks. Een oude ovenschaal doet ook prima dienst. In het begin vond ik het schoonmaken vreselijk maar na een tijdje kwam ik er achter dat koud water toch wel echt het beste werkt. Na dit recept zal ik waarschijnlijk nooit meer in Zwitersland mogen komen, maar ik kan er niets aan doen.. ik vind het gewoon zo lekker! Kijk trouwens wel even welk merk je koopt, daar zit dus wel verschil in. Ik koop de Almhofer bij de AH. Nu ik toch zo lekker bezig ben. Dat van die thee er bij drinken vind ik ook onzin, lekkere franse wijn en smullen maar!!

Ingrediënten
- 1 pakje kaasfondue uit de supermarkt (Emmi)
- 1 teen knoflook
- verse peper
- groenten naar keuze
- stokbrood naar keuze

Bereidingswijze
Snijd alle groenten in stukjes. Snijd ook de stokbroden in partjes en snijd die weer door de helft. Warm de fondue op tot hij mooi glazig, zacht en goed gesmolten is.

2 opmerkingen:

 1. Je hebt gelijk: niet te veel getut met die kaasfondue ;)

  Ik vind de zak ger.kaasfondue van AH ook erg lekker; alleen 'zit' je dan wel met maizena, witte wijn, kirsch, nootmuskaat. Mmm..!
  Gebruiksaanwijzing op de kaaszak is simpel en het levert 2x zo veel fondue op als de K&K pakjes uit het koelvak.

  NB: je brood in de kaas laten vallen, kostte bij ons thuis vroeger een kwartje :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sas, dank voor je leuke reactie & tip. Deze ga ik het komende najaar zeker eens proberen! Dan let ik ook op of ik m'n broodje niet laat vallen met die europrijzen van tegenwoordig! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen