woensdag 9 december 2009

Wraps / tortilla's / burrito's / fajita's


Wraps, tortilla's, burrito's, fajita's en taco's smaken allemaal overheerlijk en zijn supermakkelijk om te maken. Ik heb bijna altijd wel tomaten, roomkaas, gehakt en sla in huis. Ik geef je hierbij mijn basisrecept. Dit heb ik minimaal nodig om lekkere wraps te maken.

Onderaan staan de variatiemogelijkheden en die zijn uiteraard eindeloos. Ik kan wel zeggen dat wij hier thuis wel minimaal één keer per maand wraps eten. Uiteraard is het zo tussen de feestdagen door ook wel prettig om iets makkelijks te eten.

Ingrediënten

- 500 gram rundergehakt of 500 gram kipfilet in stukjes
- Taco
kruidenmix Santa Maria of Tex Mex seasoning
- 50 - 100 ml water
- 2 grote tomaten
- 6 tortilla's
- 150 gram geraspte kaas
- halve krop ijsbergsla
- 2 eetlepels zure room of roomkaas
-
schepje salsasaus (AH) of van Santa Maria/Casa Fiësta (naar keuze)

Bereidingswijze

Snijd de tomaat in blokjes en doe deze in een bakje. Rasp de kaas en doe deze in een bakje. Snijd de gewassen en gedroogde sla in smalle reepjes en serveer in een bakje. Serveer al deze bakjes op tafel.

Rul het gehakt of bak de kipfilet met wat olie in een wok of braadpan. Bak al roerend bruin.
Meng de kruidenmix met het vlees als het gaar is. Giet er wat water bij zodat het een goed mengsel is (wat je met een lepel op je tortilla kan scheppen).
Bevochtig de tortilla's met wat druppels water en verwarm ze in de magnetron (l minuut, 600 watt) of bak ze kort in de koekenpan. Vermeng de zure room met wat van de kruidenmix of serveer de roomkaas apart aan tafel (daarmee smeer je de tortilla’s in). Leg de warme tortilla's op je bord, smeer ze in met wat roomkaas, schepje sla, schepje gehaktvulling in het midden, beetje salsassaus, tomaat, kaas en vouw ze als een envelopje. Eerst de onderkant en dan de linkerflap en dan de rechter. De kunst is om ze zonder zo weinig mogelijk te morsen te eten. Smakelijk!

Variaties


- Een grote ui en teentje knoflook bij het gehakt bakken (gebruik ik eigenlijk altijd omdat ik die altijd wel in huis heb)
- Maïskorrels
- Paprika of om mee te bakken of er overheen
- Avocado in reepjes er tussen (of als guacamole)
- Kidney beans met het gehakt/kip meegebakken
- Verse koriander (voor door de zure room)

Voor tortilla's uit de oven

Meng het vlees of de kip met ui, paprika. Leg de tortilla's in een ovenschaal. Bestrooi ze met geraspte kaas en zet ze ca. 6 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Maak van de tomaat, maïs en sla een lekkere salade die je er apart bij serveert. Juist bij dit gerecht is het lekker om de creme fraiche met wat tacokruiden te mengen en er bij te serveren.

Als je de kluts kwijt bent en het verschil tussen alle wraps niet meer ziet dan kun je hier terecht.

2 opmerkingen:

  1. goed idee, zure room :) ga ik vanavond proberen. Wraps zijn zo leuk om te maken !! Ik Maak vaak pasta saus oor 2 dagen, dan doe ik de ene dag bijv. macaronie, en gebruik ik de volgende dag de saus in mn wraps. als ik ze dicht gerold heb gooi ik er wat zoete chillie en heel veel geraspte kaas over. dan doe ik de oven op de grilstand en laat t staan tot het een mooi goed kaaskorstje heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik de zure room ook door de guacamole, wordt ie veel zachter door en uiteraard erg lekker bij je wraps. Uit de oven met een kaaskorstje heten ze volgens mij burrito's, die zijn ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen