vrijdag 1 januari 2010

Salade van stoofpeertjes, geitenkaas en pijnboompitjesAls je het vorige recept hebt gemaakt dan is het zeker de moeite om van de overgebleven peertjes een salade van stoofpeertjes, geitenkaas en pijnboompitjes te maken.

Ik vond het gerecht hier op AH.nl en mijn peertjes zien er mooier uit dan op deze foto (smaken waarschijnlijk ook beter) maar de salade is echt verukkelijk.

Ik houd sowieso van het zoete van de peer, het zure van de geitenkaas en dan met nootjes. In het recept van AH zit ook nog bacon. Dat maakt het helemaal af natuurlijk.

Ingrediënten

- restje stoofpeertjes van http://receptenfan.blogspot.com/2009/12/roder-dan-rode-stoofpeertjes.html
- zacht geitenkaasje

- geroosterde pijnboompitjes
- de balsamicodressing van http://receptenfan.blogspot.com/2009/12/geroosterde-peer-met-pancetta-en.html
- zakje rucolamelange
- paar uitgebakken plakjes bacon
- peper en zout

Bereidingswijze

Maak de sla aan met de dressing en houd nog wat apart. Snijd de peer in plakjes en leg ze op de salade. Brokkel de geitenkaas en bacon er overheen en garneer met wat pijnboompitjes. Maak het geheel af met het laatste beetje dressing en wat peper en zout.

Wij zijn hier trouwens thuis dol op de zakjes rucolamelange. We behandelen het vanaf de supermarkt tot het thuis is als gouden eieren. Het zit namelijk zo, als je dat zakje tussen je boodschappen plet dan wordt je melange ook geplet en dan is hij veel minder lang houdbaar en minder smakelijk. Zoek een zakje bij de super uit waar veel lucht in zit en leg het als laatste op de band bij de kassa, als laatste in de boodschappentas en als eerste thuis in de koelkast (helemaal alleen in het groentenvak). Je moet er wat voor overhebben, maar de melange maakt het wat ons betreft helemaal goed.Geen opmerkingen:

Een reactie posten