maandag 4 januari 2010

Salade met avocado en gegrilde kip



Mmm eindelijk iets met avocado!
Eigenlijk eet ik nog niet zolang avocado, maar als ik dat eerder had geweten!! Heerlijk. Ik heb er zo 1 op. Lekker ook in een salade, amuse of met een zak tortillachips en er guacamole van maken. Dit recept is erg eenvoudig en naar mijn mening ook erg gezond. Hier thuis variëren we er veel mee, maar net met wat we in huis hebben en hoeveel trek we hebben. De ene keer met olijfjes, de andere keer met croutons. Croutons maak je trouwens met sneetjes bevroren casinobrood (wit uiteraard). Hier snijd je, voordat ze ontdooien, de randjes af en in blokjes. Deze bak je direct in olijfolie.


Ingrediënten

- 1 avocado per persoon
- slamelange of sla naar keuze
- tomaat in partjes
- geitenkaas of andere kaas naar keuze
- dressing
- stukjes gegrilde kip (evt. gemarineerd met deze marinade)

Bereidingswijze

Grill de kip in de grillpan. Laat afkoelen en snijd in plakjes. Meng de salade met de dressing. Leg de geitenkaas en tomaat er op. Snijd de avocado in partjes. Leg als laatste de avocado er op en garneer af met wat dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen