zondag 31 januari 2010

Tiramisu van de Receptenfan


Van tiramisu bestaan duizenden recepten. Ik maak hem altijd op deze manier en vang er hoge ogen en veel mmmm's mee. Ik heb het idee dat deze variant van mij enigzins authentiek is zonder al te veel gerommel. Laat je niet foppen door wonderschone foto's op het internet. Italianen geven niets om de buitenkant als het om tiramisu gaat, het is de smaak die telt.

Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- flinke scheut amaretto of andere koffielikeur
- 1 pak lange vingers
- 3 eierdooiers
- 125 gram poedersuiker
- 120 ml espressokoffie
- cacao

Bereidingswijze

Zet de espresso en laat deze afkoelen giet de amaretto er bij. Leg de lange vingers in een schaal (vierkant of rechthoekig) en sprenkel de helft van de koffie er over.
Klop de eierdooiers met de mixer goed schuimig met de suiker totdat het mengsel enigzins stevig wordt. Meng de mascarpone door en klop dit nog heel even. Mocht het mengsel nu echt te dik zijn dan kun je er altijd nog een beetje room of slagroom doorheen kloppen. Smeer de helft van het mengsel op de lange vingers. Maak nog een laag lange vingers hierop en doe hetzelfde. Eindig met het mengsel en zorg dat alles afgedekt is. Zeef de cacao boven het nagerecht dek het af en zet het minimaal 1 nacht in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten