vrijdag 8 januari 2010

Appelmoes


Alweer iets wat we hier in de winter maken en wat bij veel van mijn 'winterse' recepten gaat. Appelmoes uit een potje is natuurlijk hardstikke makkelijk. Maar als ik je vertel dat door deze appelmoes heerlijk in je huis gaat ruiken dan heb ik je misschien overgehaald. In september of oktober kun je voor een lage prijs grote hoeveelheden appels kopen en op dit moment zijn ze ook niet al te duur. Ik maak hier thuis altijd een flinke pan vol want uiteraard kun je de moes goed invriezen. Doe dit in porties zodat je het altijd bij de hand hebt. Wij halen hier in de ochtend vlees uit de diepvries voor het avondeten, haal dan ook je appelmoes er uit. Wil je een fijne moes? Haal de moes dan nog even door de zeef.

Ingrediënten

- 1 kilo appels (goudreinetten)
- 100 gram suiker
- 1 theelepel kaneel/kaneelstokje
- beetje water (evt. met wat citroensap)

Bereidingswijze
Was de appels, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes. Doe de stukjes appel in een pan en schenk er een laagje water bij. Kook de stukjes appel ongeveer 10 minuten op een laag vuur totdat het een geheel is. Roer het geheel regelmatig door. Voeg de suiker en kaneel toe en roer het geheel goed door. Laat het rustig warm worden op het vuur en serveer de appelmoes vervolgens warm of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen