zaterdag 2 januari 2010

Tosti met prei, brie en honing




Normaal heb je in het nieuwe jaar het voornemen om aan de lijn te gaan denken. Nu wordt ik daar zelf altijd zo wars van dat ik juist dan de lekkerste dingen ga maken. Dus nu nog even geen lijn hier. Dit lunchgerechtje heb ik al vele malen op. Ik koop een prei en snipper deze in fijne reepjes en vries ze snel in een hersluitbaar zakje in de diepvries. Als ik dan deze tosti maak dan heb ik altijd wat prei bij de hand. De boterhammen komen ook uit de vriezer en een brie is zo gekocht (kan trouwens ook met geitenkaas).

Ingrediënten
- 2 sneetjes casino witbrood
- paar plakjes brie
- 1 á 2 eetlepels prei
- honing

Bereidingswijze
Snijd de brie in smalle plakjes en leg ze op 1 van de sneetjes brood. Leg er de prei op en een beetje honing er overheen. Andere boterham er op en in het tosti-ijzer opwarmen of in een koekenpan (met een steelpannetje op de tosti er op om gelijkmatig te laten bruinen). Als de brie is gesmolten is je tosti klaar.

Extra lekker is deze tosti met wat geroosterde pijnboompitjes of tijm er tussen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen