zaterdag 17 oktober 2009

Hartige taart met broccoli, tomaat en gorgonzola


Dit recept heb ik uit een oud kookboek. Het is vegetarisch (voor de liefhebbers) en ik maak het al jaren. Ik maak het altijd op de simpele manier;met bladerdeeg. Maar je kan het ook met taartdeeg maken of zelf gemaakt bladerdeeg. Het is buiten het feit dat het een overheerlijke taart is ook nog eens een vegetarisch gerecht!

Als je geen liefhebber van gorgonzola of danish blue bent dan is feta of een andere pittige geitenkaas ook een optie. Ik zou er dan nog wel een lenteuitje bij doen zodat het niet te flauw gaat smaken. De blauwe kaas geeft de tomaat en courgette de bite.Ingrediënten

- Halve struik broccoli
- 2 tomaten
- Blauwe aderkaas (50 – 75 gram) naar keuze (gorgonzola, danish bleu etc.)
- 3 eieren
- Slagroom of crème fraiche
- Handje geraspte kaas (belegen of oud)
- Eetlepel peterselie (vers of uit een potje)
- Bladerdeeg 4-5 plakjes
- Peper en zout

Bereidingswijze

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli (ik doe ze na het wassen in een bakje in de magnetron) gaar. Snijd de tomaat in partjes. Klop de eieren los en doe er de room of crème fraiche bij. Roer er de peper, zout, geraspte kaas en de peterselie doorheen. Vet de quichevorm in (of bakblik als je die niet hebt) met een kwastje met olijfolie. Leg de plakjes bladerdeeg op de bodem. Rangschik de tomaat en de broccoli om en om. Kruimel de blauwe aderkaas er over. Giet het eiermengsel er overheen. Zet het 20-25 minuten in de oven totdat het een mooie kleur heeft. Warm serveren met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten