zaterdag 24 oktober 2009

Zeer makkelijke pasta! Zalm, roomkaas en courgette


Dit lijkt me echt de meest makkelijk te maken pasta ooit! Als ik echt heel erg weinig tijd heb en je toch iets lekkers op tafel wil zetten dan denk ik vaak aan dit recept. Het leuke is dat ik hem iedere keer weer anders weet te maken (zie onder het recept nog wat ideeën).


Ingrediënten

- spaghetti of tagliatella of een pastasoort naar keuze
- 1 ui
- klein teentje knoflook
- 1 courgette in blokjes gesneden
- gerookte zalm in blokjes of een bakje zalmsnippers
- roomkaas of creme fraiche
- eventueel bieslook of parmezaanse kaas
- peper en zout


Bereidingswijze

Als het water kookt en de pasta zit in de pan dan bak je het uitje in olie of boter aan. Als de ui een beetje bruin is en op smaak dan voeg je de courgette toe en die laat je even meebakken. Zet het vuur zachter en voeg de room en de knoflook toe. Als de pasta gaar is voeg je deze bij het roommengsel. Roer op het allerlaatste moment pas de zalmsnippers er doorheen.
Klaar!!
Voor een beetje extra kleur en smaak kun je er bieslook aan toevoegen. Mocht je een echte kaasliefhebber zijn dan kun je er parmezaanse kaas bij serveren.

Er zijn tal van variaties op dit gerecht te vinden. Je kunt het ook maken met verse zalm (die voeg je dan na de courgette toe) of zalm uit blik. Als je niet van zalm houd is het ook erg smakelijk met rivierkreeftjes. Ook kun je pesto aan de saus toevoegen. Andere varianten hebben dille, rozemarijn, basilicum of tijm als kruid. Ik vind de courgette er in blokjes leuk uit zien maar het kan natuurlijk ook in linten en dan ook je zalm in reepjes en je ui in ringen. Met tagliatella is dat dan weer een mooi zicht. Scheutje witte wijn door de saus is ook niet verkeerd. Met citroen, boursin of philadelpia, champignons, rode ui ipv gewone, kerstomaatjes, pijnboompitjes, tonijn ipv zalm...
Je leest het al, er zijn variaties te over. Maak je eigen pasta naar smaak!!!

1 opmerking: