dinsdag 27 oktober 2009

Allerlekkerste eiersalade die je ooit mag eten!!!


Ik kom nog wel eens op feestjes en daar staat ie heel vaak op tafel; de zelfgemaakte eiersalade. Nu ben ik (ondanks deze site) absoluut geen culinair wonder, maar wat ik daar in de bakjes zie vind ik echt niet om te eten. Vaak is de eiersalade ten eerste geprakt. Ik vind dit er onsmakelijk uitzien. Ten tweede zijn er vaak allerlei (teveel) kruiden en specerijen aan toegevoegd waardoor je nog lang na loopt te smakken met een kerriesmaak of waarbij de dooier met teveel zout aan je gehemelte plakt. Ik zal hier zwijgen over de eiersalade van de supermarkt... want daar hoef je bij mij helemaal niet mee aan te komen! Kortom, ik ben een verwend kreng en ik vind het allemaal niet te knagen.

Gelukkig valt over smaak niet te twisten en iedereen die zich in het bovenstaand niet herkend moet lekker die ouderwetse hap blijven eten. Herken je dit verhaal en denk je, tja, ik wil wel eens wat anders. Probeer dan mijn eiersalade en je bent misschien wel om. Ik maak deze nu zo'n jaar of 7 en ik wil hem echt niet meer anders eten. Ik ben zo benieuwd hoe jij hem vind!

Ingrediënten

- 4 eieren
- flinke klodder mayonaise (3 el)
- peper en zout
- scheut chilisaus (1,5 el)
- bieslook (kan/mag ook zonder)

Bereidingswijze

Kook de eieren hard (over de minuten valt ook te twisten maar ik doe 6-8) en snijd ze na het afkoelen met de eiersnijder in plakjes. Verdeel de plakjes in een brede schaal of in een ruim bakje. Schep er de mayonaise op (nog niet roeren) en de chilisaus. Peper en zout er overheen malen met de molen. Roer dit heel zacht door met een vork. Belangrijk is dat de mayonaise en de chilisaus verdeeld worden met het ei maar niet dat je de eieren helemaal kapot roert. Een paar keer met je vork roeren is dus voldoende. Geloof het of niet, maar je salade is klaar. Smeer dit op een bruin broodje met wat salade en smullen maar. Op toastjes smaakt hij ook erg lekker.

5 opmerkingen:

  1. k zelf vind de mayo ook belangrijk. De light's mayo's vallen af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat voor chilisaus wordt gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mayo is zeker belangrijk, maar als iemand light wil gebruiken: be my guest!

    gewoon zoete chilisaus. ik gebruik niet echt 1 merk maar je kunt bijv. die van flowerband, go-tan, conimex etc. gebruiken. gewoon zoete chilisaus (ik gebruik eigenlijk altijd de goedkoopste uit de supermarkt of toko ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind gotan chilisaus het lekkerst, geen prutjes groen erin... ga dit recept gelijk proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. vind die groene/rode stukjes er juist wel leuk in staan. Het geheim is niet teveel chilisaus te gebruiken, daar wordt je salade nl. niet lekkerder van.

    BeantwoordenVerwijderen