Traybake met kip, pumpkin spice, gebakken ui, pompoen en broccoli
-
1.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de kip in het midden van een grote ovenschaal of bakplaat.
3. Plaats de ovensch...
zaterdag 26 december 2009
Courgettesoep met gerookte zalm
Ik ben dol op courgettes. We hebben er hier thuis altijd wel één in het koelvak liggen en ik vind hun toepassingen eindeloos. Dit recept voor soep had ik echter sinds lange tijd niet meer gemaakt en ik kwam het tegen en dacht, oh ja!
Het is een erg eenvoudig te maken soep (hoe kan het ook anders met mijn recepten) en toch zeer smakelijk.
Ingrediënten
- 1 grote courgette, in blokjes van 1 cm of kleiner
- creme fraiche of roomkaas
- bouillonblokje (kip of groente)
- 30 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram gerookte zalm of een bakje zalmsnippers
- 1 eetlepel fijngesneden dille of basilicum
Bereidingswijze
Maak de bouillon in een soeppan. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 minuten. Voeg de courgette toe en laat die zacht worden. Schep een paar lepels bouillon bij de groenten als ze zacht zijn en laat dit even met het deksel op de pan stoven. Als het genoeg gestoofd heeft voeg dan de crème fraîche en de rest van de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer tot een glad mengsel. Warm de soep goed door en breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in borden of koppen en garneer met reepjes gerookte zalm en basilicum of wat dille.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten