donderdag 11 augustus 2011

Sangria!
Als je een feestje hebt is het altijd lekker om sangria te serveren. Uiteraard kun je dit ook zonder alcohol doen (zeker handig met kinderen of ouderen) maar deze variant bevat flink wat alcohol. Ik maak geen sangria met gewone rode wijn, eerlijk gezegd vind ik die niet erg lekker en je kan voor een habbekrats een fles sangria bij de slijter krijgen.


Je kunt flink variëren met fruit. Het is afhankelijk van het seizoen maar ik gebruik altijd een combinatie van vers fruit en fruit uit een blikje. Vers gebruik ik bijvoorbeeld aardbei, framboos, bramen, appel etc. Om te garneren schijfjes citroen/limoen. Fruit uit blik is meestal een fruitcocktail en perziken op siroop, of kersen, of ander soort fruit. Varieer naar je eigen smaak. Zo geef je je sangria een eigen touch.

Ingrediënten

- fruit naar keuze (zie hierboven)
- 1 fles sangria
- 1 glas bruisend mineraalwater
- 1 glas safari of passoa
- scheutje port of scheut cognac
- scheut karvan cevitam (smaak naar keuze)

Bereidingswijze

Voeg alle vloeistoffen bij elkaar in een grote schaal of kan. Proef of het naar je smaak is en voeg anders toe. Ik wil meestal een donkere kleur en die krijg ik met vruchten op siroop (gooi het siroop van je fruit uit blik dus niet weg!) of met bramen of met siroop of met port. Wil je een lichte kleur, gebruik dan lichte siroop en licht fruit.
Snijd het fruit in stukjes en doe dit voor gebruik door de sangria. Laat de smaken goed intrekken in de koelkast. Ik houd altijd en beetje fruit achter de hand. Bijvoorbeeld de aardbeien of frambozen. Dit vries ik los in (los in een hersluitbaar zakje invriezen) en voeg ik een uur voordat het feestje begint toe. Zo heb je geen ijsblokjes nodig en is je sangria toch goed gekoeld. Mocht je sangria te sterk zijn, voeg dan wel ijsblokjes toe of meer fruitsiroop (van je blikjes of carvan cevitam)

Serveren met een lepeltje en een vrolijk parapluutje en proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten