vrijdag 16 juli 2010

Supersnelle en simpele kippensoep


Hier thuis wordt alleen kippensoep gegeten als er een griepje in huis is. Op de 1 of andere manier is dit ons placebo voor griep, want na een paar dagen zijn we beter. Of het waar is weet ik niet maar baadt het niet dan schaadt het niet zeggen we dan maar! Voor degene die niet kan koken man/vrouw des huizes is het dan ook geen excuus om voor jou geen soep te maken, want met dit recept kan iedereen het!

Ingrediënten

- 1 kipfilet
- 1 á 2 bouillonblokjes
- 1 zakje verse soepgroenten
- 1,5 liter kokend water
- handje vermicelli (of meer naar keuze)

Bereidingswijze

Maak de kipfilet schoon (pezen, witte gedeelte etc.) en leg hem in de pan met kokend water en de bouillonblokjes. Na 10 minuten koken haal je de kipfilet uit het water en snijd hem in stukjes. Dit doe je terug in de pan tesamen met de soepgroenten en de vermicelli. Dit laat je nog even doorkoken (tot de vermicelli zacht is) en warm serveren.

Wil je er echt een maaltijd van maken? Kies dan voor noodles of pasta, dit maakt de soep vullend. Uiteraard kun je ook verse groenten toevoegen (bleekselderij, prij, wortelen, ui of paprika) dan is de bereidstijd wel iets langer.

2 opmerkingen:

  1. 1,5 liter soep lijkt me wat veel voor 1 persoon ;-) Meestal vries ik de rest van de soep in die ik over heb.

    BeantwoordenVerwijderen