dinsdag 29 november 2011

Quiche lorraine van de receptenfan


Als ik terugblader in mijn eerder gepostte recepten kan ik deze niet terug vinden, dus vandaar dat ik hem snel met jullie deel!
Dit recept heb ik al zo vaak gemaakt dat het ontelbaar is. Ik heb de ingrediënten altijd in huis.
De prei koop ik vers, snijd ik in reepjes en vries ik in. Spekreepjes in de vriezer. Lang houdbare créme fraiche in de koelkast. Eieren en kaas heb ik altijd in huis.

Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- halve prei in reepjes
- pakje spekreepjes
- créme fraiche
- 4 eetlepels geraspte kaas (belegen)
- 3 eieren
- peper en zout
- paprikapoeder
- gedroogde peterselie

Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze daarna in een ovenschaal of springvorm. Bak de spekjes uit tot ze droog en uitgebakken zijn. Klop de eieren los in een kom. Voeg de creme fraiche, de kaas en de kruiden toe. Voeg de (bevroren) prei toe aan de spekjes en bak heel even mee. Verspreid de spekjes met prei over het bladerdeeg. Schenk het eiermengsel er overheen. Bak de quiche in 25 minuten af in de oven op 180 graden.
De quiche is lekker als avondmaaltijd met een lekkere frisse salade. Als je hem in partjes snijd kun je de stukjes als hapjes serveren.
p.s. de echte koks hebben natuurlijk al lang gelezen dat dit geen échte lorraine is, maar deze is dan ook van de Receptenfan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten