zondag 2 mei 2010

Asperges, nu eten!


Het is weer aspergeseizoen en dan moet je er uiteraard van gaan genieten. Hier geef ik je mijn recept. Ik weet dat er veel variaties van bestaan, maar die van mij is uiteraard gemakkelijk, snel en lekker. Je kunt veel van deze ingrediënten in de magnetron garen, aan jou de keuze.
Het duurde bij mij eventjes voordat ik er handigheid in kreeg om alles precies op het juiste moment gaar te hebben. De volgorde is dan ook belangrijk in dit recept. Let er op bij het kopen van de asperges dat ze aan de onderkant niet teveel uitgedroogd zijn. Verder is het prettig om niet al te dunne of dikke asperges te hebben. De maat van je middelvinger is makkelijk om te schillen. (wel de middelvinger van een dameshand aanhouden heren! ;-)) Geniet van het witte goud nu het nog kan!

Ingrediënten

- 250 gram asperges
- 50 gram boter
- 100 gram boerenham
- peterselie (vers of diepvries)
- 2 eieren
- half doosje krielaardappeltjes

Bereidingswijze

Zet 3 of 2 pannetjes met wat zout en water op. Dit is afhankelijk van of je de krieltjes wil koken of in de magnetron wil garen.
Schil de asperges met een dunschiller. Kijk goed of je al de schillen er af haalt (onder de lamp in je keuken en werk rond, dus reepje voor reepje. In plaats van de uiteinden er af te snijden breek je deze er af door de asperge op 2 punten vast te houden, aan het einde en halverwege. Dan buig je net zo lang tot hij breekt. Nu weet je zeker dat je het uitgedroogde deel er af hebt gehaald. Kook de asperges (afhankelijk van de dikte) 5 minuten. Kook ondertussen de eieren en de krieltjes. Laat de boter afgedekt in de magnetron in enkele seconden smelten. Snijd de ham in reepjes en snipper de peterselie. Haal de gekookte eieren twee keer door de eiersnijder. Maak je bord op met de gekookte krieltjes, daarop de asperges, daarop de boter, daarop het ei, daarop de ham en daar overheen de peterselie. Warm serveren!
Eventueel kun je als voorgerecht deze soep http://receptenfan.blogspot.com/2010/05/aspergesoep.html eten, dan is je aspergemenu compleet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten