dinsdag 30 maart 2010

Eenvoudige sudderlapjes van Oma

Mijn oma maakt echt de allerlekkerste sudderlapjes (draadjesvlees hoe je het ook wil noemen). Ik probeer al jaren haar recept na te maken, maar ik had geen idee wat ik fout deed. Ik deed dus teveel, dat was het probleem. Het is een jarenlang oud recept en vroeger hadden ze nog niet zoveel poespas in de keuken. Ik garandeer je dat je dit vlees het allerlekkerste gaat vinden en dat je dit minimaal 1x per week wil eten. Aardappelen en verse groenten smaken er overheerlijk bij dus je kunt eindeloos combineren. Of zoals hier met puree en verse boontjes.
Ingrediënten

- magere runderlappen of riblappen (1 kilo dan eet je er twee dagen van)
- peper en zout en evt. een beetje kruidnagel
- croma of blue band boter, flink stuk (25 gram)
- heet water (bouillonblokje)

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout. Bak het vlees (als het op kamertemperatuur is) op hoog vuur in je braadpan. Bak het alsof je een biefstuk doorbakken wil hebben. Zodra het vlees goed van kleur is doe je er heet water bij (rechtstreeks uit de waterkoker) met evt. bouillonblokje. Zet dit 2 uur op zacht vuur en je vlees valt bijna vanzelf uit elkaar. Doet dat het nog niet, laat het dan nog langer staan.

Ik weet dat je ook dit recept met bier, wijn, uien en nog veel meer andere ingrediënten kan maken, maar dit basisrecept is echt zalig. Probeer het maar eens!Geen opmerkingen:

Een reactie posten