zondag 5 juni 2011

Zelfgemaakte huzarensaladeIk geloof er echt in dat de huzarensalade een enorme comeback gaat maken! Dit is zo enorm 80's voor mij, dat moet haast wel terug komen. Denk je ook niet? Misschien een verhipte versie. Maar een mooi opgemaakte schaal met deze salade:
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.6recept.htm als ik deze link zie kom ik helemaal weer terug in die tijd (2003 is ook niet meer gisteren). Mocht je denken 'dit is een hele berg werk' dan valt het reuze mee. Je kunt altijd nog bij de supermarkt die bak grijpen en dan zelf garneren, ziet er ook heel zelfgemaakt uit!

Ingrediënten

- 2 hardgekookte eieren
- 400 gram in blokjes gekookte aardappels (5 minuten koken)
- zout
- 1 kleine appel in kleine blokjes gesneden
- 3 zoetzure augurken
- 10 zilveruitjes
- 100 g doperwten (diepvries)
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 4 eetlepels mayonaise
- (versgemalen) peper
- sla om te garneren (veldsla, krulsla etc.)
- 2 tomaten of 8 cherrytomaatjes
- wat takjes peterselie of wat sprieten bieslook of wat worteljulienne of wat rode bietjes om te garneren


Bereidingswijze

Augurken en zilveruitjes fijn hakken. In kom aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten door elkaar scheppen. Azijn en mayonaise erdoor scheppen. Salade royaal op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Eieren pellen en elk in 8 partjes snijden. Tomaatjes wassen en halveren. Peterselie fijn knippen.Salade als berg in midden van platte schaal scheppen en gladstrijken. Veldsla eromheen verdelen. Garneren met plakjes ei, cherrytomaatjes en peterselie. Je kunt ook garneren met worteljulienne of rode bietjes. Erg lekker is het om er een pakje in stukjes gesneden varkensfricandeau doorheen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten