Na het frituren van de oliebollen en appelbeignets kon de zonnebloemolie in de frituurpan bijna ververst worden. Maar lief bedacht zich en sloeg aan het koken. We hadden ze nog nooit gemaakt maar ze smaken heerlijk. We gebruikten echter wel iets meer cajunkruiden dan in het recept, anders wordt je smaak wat flauw. Het recept van de remouladesaus heb ik eerder al omschreven. Je kunt het hier vinden: http://receptenfan.blogspot.com/2009/11/zelfgemaakte-remouladesaus.html
Ingrediënten
- 5 uien
- 2 eieren
- 200 ml bier of spa rood
- 150 gram bloem
- halve theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 2 eetl olie
Bereidingswijze
Snijd de ui in dikke ringen. Splits de eieren. Meng de bloem, het bier, de peper, het zout , de dooiers en de olijfolie door elkaar tot een beslag. Klop het eiwit stijf en meng dit door het beslag. Wentel de uiringen door het beslag. Verhit in een pan voldoende olie en frituur de uienringen. Bak de ringen in kleine porties en leg ze snel in keukenpapier om uit te lekken. Strooi er direct zeezout overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten