Voor degene die nu willen afhaken omdat ze niet zo'n wonderbaarlijk apparaat in huis hebben, wacht even! Als je twee koekepannen hebt dan lukt het ook perfect. Als je de panini in de pan hebt liggen dan duw je met de bodem van de andere koekepan deze plat. Je kunt er eventueel nog gewicht op leggen (andere pan met water gevuld?) zodat het plat blijft maar bij mij volstaat het gewoon met de twee pannen. Heb je trouwens geen ongebakken stokbrood in huis dan doet een bruine sesamboterham het ook heerlijk voor je hoor! Ook kan een nog niet afgebakken ciabatta er goed tussen.
Ingrediënten
- afbakstokbrood (mag van die uit de supermarkt van 0,17 eurocent zijn)
- brie (of gewone kaas)
- salami
- tomaat
Bereidingswijze
Snijd het stokbrood doormidden. Snijd het dan met het mes over de breedte niet helemaal door. Vul het broodje met de salami, de kaas en de plakjes tomaat. Leg het broodje op de voorverwarmde gril (of in de koekepan op half vuur) en duw het er tussen en zorg dat hij plat wordt onder de gril. Binnen een paar minuten heeft hij de mooie strepen en is de kaas gesmolten.
Mijn favoriete vullingen zijn:
- brie, prei en honing (ook honing er naast als dipsausje serveren en kan ook met wit casinobrood) (deze is trouwens echt zaaaalig!!)
- pesto, ham en kaas
- gerookte zalm, pesto en geitenkaas
- mozarella, tomaat en pesto
Smakelijk!!!