De titel zegt het al; een fan van recepten. Ik ben fan van de makkelijke en snelle keuken, dit lees je vast wel in mijn recepten terug.
Via http://receptenfan.blogspot.com/ wil ik jullie regelmatig op de hoogte gaan houden van mijn lievelingsrecepten. Ik hoop dat jullie er net zoveel van genieten als ik!
Candy Cane White Chocolate Chip Blondies
-
Cookie bars that are crispy on the bottom and edges and soft and chewy on
the inside, stuffed with plenty of white chocolate chips and peppermint
candy c...
The Savory side of Vanilla
-
This post is a slight update to one I wrote in 2009! We know vanilla, the
sweet, but what about her savory side – just as fragrant, just as
wonderful. H...
Holiday Baking Beyond Cookies
-
Let's talk about holiday baking that goes beyond cookies! These are the
festive winter bakes to try. The list includes an ultra fragrant
gingerbread cake...
Deluxe Vegetable Biryani
-
[image: Deluxe Vegetable Biryani]
This website has been up and running since 2007 with a focus on vegetarian
Indian creations, but up until now I have yet t...
Advertorial December (2) - Caroline wil juf worden!
-
Malawi staat in de top 10 van armste landen ter wereld! Je begrijpt, dat
(wees)kinderen in dat land de meest kwetsbare groep vormen. Sinds onze zoon
Hans e...
pumpkin basque cheesecake
-
It’s been 17 months since I first questioned whether anyone even needed
another recipe for a basque cheesecake — the burnished, custardy and
uncluttered ...
Risotto met oesterzwammen en zalm
-
1. Scheur de oesterzwammen in reepjes, verwarm wat olie in een pan
en bak hierin de oesterzwammen 10 minuutjes en zet ze opzij.
2. Verwarm ee...
Meneer ontmoet zijn Albanese tweelingbroer
-
Op reis door Albanië ontdekt Meneer Wateetons een bijzondere wijnmakerij.
De eigenaar blijkt een geestverwant: een fermentatie-enthousiasteling die
alles...
Summertime Sweets
-
Hey friends! I pulled together a bunch of sweet treats that would be
super fun served up this summer. Check these out if you are looking for a
cute tre...
Jamie’s caesarsalade
-
Een frisse salade met kip, bacon en Parmezaanse kaas. Dit recept is
gebaseerd op de caesarsalade van Jamie Oliver in Thuis bij Jamie. De
ciabatta wordt g...
Kip met gember
-
Ik had een recept beloofd met die zelfgemaakte gemberbolletjes en
gembersiroop, dus bij deze. Iets met kip, want kip en gember zijn een
gouden duo. Hoofd...
Tortilla met courgette
-
Kan warm, lauw of koud geserveerd worden, als lunch voor 2 personen of als
hapjes (tapas) bij een drankje.1 courgette (klein)4 eieren4 eetl room1 knof
Easy Watermelon Feta and Cucumber Salad
-
[image: Easy Watermelon Feta and Cucumber Salad]
It’s so hot all I can eat these days is watermelon salad.
Well… watermelon and anything smoothie like, a...
Super Easy, Super Moist Chocolate Cupcakes
-
Easy to make, unusually moist chocolate cupcakes and no mixer required! No
eggs either, the recipe uses a combo of baking soda and vinegar for
leavening. ...
Yogurt Cake Recipe
-
Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook!
Gâteau au yaourt Maxence is a big advocate of the adage “if it ain’t broke
don’t fix it”. In othe...
Zou ik nog bestaan?
-
Zo ja, dan word ik vandaag 65. De kans is eigenlijk vele malen groter dat
Blogger niet meer bestaat dan dat dit een stem uit het graf wordt. Maar we
zullen...
NO-BAKE 10 LAYER CAKE for our 10th!
-
I knew one thing for sure this year... I wanted to make a 10 layered cake
for our 10th wedding anniversary. I somehow didn't want to stand by the
oven baki...
Pasta met pompoen - Kast vol kookboeken 58
-
In Sinterklaastijd moest ik van mijn gezin een verlanglijstje maken. En ik
zet daar dan op: "met een kookboekje uit de 500-serie ben ik altijd blij,
maar k...
Going nuts
-
Dit bericht zat al een klein weekje in de maak, maar ik kreeg ineens een
soort zomergriepje, nooit eerder gehad, maar buiten (en binnen bijna ook)
30ºC en...
Bee-O-Local: imkerhoning
-
Honing. Ik houd ervan. Ik rem ervoor. Altijd al.
En dan bedoel ik niet de honing uit de supermarkt (n pot zogenaamde
"gemengde bloemenhoning uit EU en niet...
'Rijksmuseum heeft 165 miljoen over voor Rembrandt'
-
Het Rijksmuseum Amsterdam is bereid 165 miljoen euro te betalen voor De
vaandeldrager, een uit 1636 daterend meesterwerk van Rembrandt dat door de
Franse b...
Roast Breadfruit & Smoked Fish
-
This dish is part of the group of Caribbean dishes that make up our
collection of Soul Food. Here, I have used smoked fish from Guyana but you
can replace ...
Citroenpannenkoekjes
-
Traditionele pannenkoeken maar dan met een vleugje citroen erdoor. Bak ze
lekker dun als flensjes zodat je niet direct na 1 pannenkoek vol zit. Deze
pannen...
Een reis naar de keuken van Marguerite Duras
-
In 1999 publiceert Jean Mascolo La cuisine de Marguerite, een boekje met de
recepten van zijn moeder Marguerite Duras. Yann Andréa, literair executeur
en...
Mantelzorg
-
Terwijl langzaam maar zeker de winter bezit nam van ons land. Ik plat lag
met spit. De kinderen zich verheugden op de aanstaande vakantie. Overleed
mijn sc...
10th Anniversary! Bread Baking Babes celebrate
-
This is the 10th Anniversary of our Babe-dom and aren’t we still looking
cute? 10 years of baking bread together, every month one of us picks the
next c...
Cranberrytaart met dikke pecankruimelkorst
-
Er liggen weer verse cranberry’s in de winkel. Ze zagen er zo mooi uit, dat
ik een zakje mee moest nemen. Na een week in de koelkast, werd het tijd om
iets...
Maaltijdvervangers, wel of niet verstandig?
-
Wij krijgen binnen onze praktijk vaak de vraag wat wij vinden van
maaltijdvervangers zoals eiwitrepen en maaltijdshakes. Zijn deze vervangers
...... Lees v...
De laatste asperges van dit seizoen!
-
Als je houdt van stoer en zonder opsmuk grill je je asperges lekker basic
op de Big Green Egg. Ben ...... Lees verder: De laatste asperges van dit
seizoen!
Resto Signatuur - Hoogstraten
-
Twee maal, zo vaak schoven wij onze benen onder een tafel bij Resto
Signatuur in Hoogstraten. Een diner vorig jaar gold als eerste aangename
kennismaking,...
Dierendonck
-
Geproefd · Brussel
[image: Slagerij Dierendonck in Brussel - La Cucina]
Exit Jack O Shea, enter Dierendonck: na een korte passage van de Ierse
slager in d...
Goodbye oude blog, hello nieuwe blog!
-
Beste lezer/es, vanaf nu gaat mijn blog door op de pagina van mijn
Italiaanse kookschool in Amsterdam, La Cucina del Sole. Als je mijn
recepten en blogs wi...
Zelf Jam maken
-
350 gram bramen
450 gram geleisuiker
Zelf jam maken:
kook de glazen potjes en deksels even in een pan water om ze te
steriliseren.
Laat de potjes ...
The Food Survival Guide for Busy Mums
-
It’s not that easy balancing kids, the housework, your personal work,
office work (if you manage that too) and Cooking! That’s an insane amount
of work to ...
Vis is de nieuwe kip
-
*Het is jullie misschien nog niet opgevallen, maar de laatste maanden
openen er steeds meer restaurants waar het draait om vis, het meest
veelzijdige stu...
Amandel Griesmeel makronen
-
Ik houd van dit soort recepten: makkelijk en snel te maken en met groots
resultaat!
De griesmeel dat gebruikt wordt in dit recept, is gem...
Ossenhaas op pomodorostokbrood
-
Dit heerlijke gerechtje met malse ossenhaas op een stukje stokbrood
herinnert ons elke keer weer aan het terras van Ciudad...
Het bericht Ossenhaas op po...
Rosbiefroosjes met geitenkaas
-
Een simpel en makkelijk te maken lepelamuse met een vleugje mierikswortel
door de geitenkaas … houd het simpel, dan krijg je vaak het beste
resultaat....
Seizoensproduct van de maand: kastanjes
-
De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan in het land en bij herfst hoort
voor mij kastanjes rapen in het park. Kastanjes kan je vinden vanaf begin
septe...
Welkom op Kerstrecepten.net
-
De dagen worden weer korter, de feestdagen komen er aan … sta jij deze
kerst in de keuken om iets lekkers en moois op tafel te toveren? Wij helpen
je graag...
Meer recepten? Volg me hier!
-
Ik merk dat er toch nog gereageerd wordt op berichten op dit blog, ook al
ben ik hier al een hele tijd niet meer actief. Heb je interesse in nieuwe
recepte...
Bincho - Where you can eat Cock's Comb
-
The unassuming door to Bincho. In the morning it's a coffeeshop but it
turns into a restaurant at night.
Since its a chicken speciality restaurant, it wa...
Aziatisch slaatje
-
In Parijs, in de zomer, vond ik een adresje voor heerlijke springrolls. Een
heerlijk hapje op warme dagen.
Buurman E at deze week een vietnamees georiënteer...
Op een lekker 2015!
-
Het was een bijzonder jaar, dat 2014. Een overzeese verhuizing, wonen in
een regio waar de winter niet in het woordenboek voorkomt (al heb ik mijn
winterja...
Decompositie Lemon Meringue Pie
-
Voor een familiediner mocht ik het dessert maken. Bij het zoeken naar
inspiratie kwam ik op de site van Chef Eddy van Damme. Zijn "Lemon Curd
Plated" brach...
Prosecco met aardbei
-
Uiteraard serveer je met de feestdagen je gasten bij binnenkomst een
feestelijk drankje. Uiteraard kun je de mojito maken maar niet iedereen
houdt van mi...
Column Sportymummy: Motivatie
-
*Motivatie*
mo·ti·va·tie (v; meervoud: motivaties) 1beweegreden, drijfveer.
*Identificeren met afvalprogramma's *
De laatste tijd wordt je bijna doodgego...
Chicken liver pâté
-
Homemade chicken liver pâté. Easy, cheap but special. This time I was
inspired by a foie gras starter we had this summer in France. The chef
added a little...
Taking a Blog Break
-
My dear friends, I apologize for my absence, it's been an insane but
wonderful few months. We've gotten visits from siblings, as well as both
sets of pa...
A breather
-
I get asked by friends why I don't blog anymore. There are so many reasons,
but I think the truth is I need a break. I miss baking like crazy but the
oven ...
Aubergineplantje doet het goed!
-
Ook de *Intratuin* doet al een tijdje mee aan de eetbare tuin en had zelfs
twee maanden geleden aubergineplanten in de reclame. Het moet niet gekker
wor...
Wij maken palak, of paneer, dat is hetzelfde…
-
Wie zich in de Indiase keuken verdiept komt vroeg of later het ingrediënt
paneer tegen, een zelf gemaakte kaas. Het is een veelgebruikt
voedingsmiddel dat ...
Verhuisd!
-
Na 7 jaar trouwe dienst was mevrouw Gerritsen toe aan een nieuwe frisse
blog voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden. Ook had zij zin in
een webs...
Please update your RSS feed link
-
Hello friends,
Some of you have reached out to let me know that you are not receiving any
of my blog updates through your RSS feed. When I changed blog pl...
Cool-o-Cream Bermagui
-
When the reward is worth it, I'm not averse to some serious travel to get
to good food. Seven hours on bus and train for a bucatini alla amatriciana
in its...
Cake met rozijnen, walnoten en appel
-
Oh. My. God. Heb ik een gewéldige cake ontdekt of wat?! Op de redactie van
Flair zeggen ze wel eens dat we de recepten in de Lekker-rubriek niet te
moeilij...
Recept: Zalm met pastinaakpuree en venkel
-
Ingrediënten 2 personen 200 gr gerookte zalm in plakken 250 gr pastinaak 4
takjes dille blaadjes landcress 1 kleine venkel boter melk haringkuit
mayonaise ...
Vive la France! (and a few missing oeufs...)
-
I've been meaning to write up this post for a few days but alas I have been
pretty unwell and bed-ridden for the past 6 or so days with a rotten
stomach ...
Gastronomisch Zeesap
-
Dit kwam ik vandaag tegen in de winkel; Gastronomisch Zeesap, het is helaas
geen grap.
Voor ruim drie euro koopt u een fles met twee liter Oosterscheldewate...
Just in case
-
Just in case you are wondering if I haven’t given up blogging altogether?
No I haven’t, but I have been very busy with lots of other things.
Including othe...
Onweerstaanbare Bonbons
-
Hoewel ik gek ben op goede chocolade (72% bij voorkeur), zo weinig geef ik
om bonbons. Vaak wordt de chocolade helemaal om zeep geholpen met mierzoete
of a...
Bakken: kaneelbroodjes
-
Nog eentje van Nigella. Deze kaneelbroodjes bakte ik een paar weken
geleden, maar ik deed te veel tegelijk en hield de oven niet in de gaten.
Het resulta...
Roggebrood met Kevlar handschoenen
-
Aangezien M. geen ander brood meer wil eten bak ik er 2 keer per week
eentje. Het bakken van een no-knead brood gebeurt op hoge temperatuur
(250C) in een v...
Alle recepten zijn te vinden op Loyoya.nl
-
Lieve bezoekers,
Alle recepten en updates zijn te vinden op mijn nieuwe website
Loyoya.nl.
Voor al mijn link maatjes. Willen jullie mijn link url aanpasse...
Vanille cupcakes
-
[image: Cupcakes naar recept van Hummingbird Bakery]
vanille cupcakes
Cupcakes zijn dé nieuw rage op het gebied van lekkere zoetigheden. Niet
alleen meer k...
Pancakes
-
Voor Z en Y om helemaal zelf Mickey Mouse pancakes te bakken.
Ingrediënten:
•3 eieren• 125 gr zelfrijzend bakmeel • snufje zout• 1,5 dl melk• eventueel
...
Camping Macaroni
-
Kook de macaroni volgens op de volgens uw bekende wijze, giet ze af en
roer de kaas erdoor. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine stukjes, de
tomaat...
To blog or not to blog...
-
OMG, I can't believe my last post was exactly 3 months ago! What happened
in between, as most of you know, is that hubby and I found it we're getting
a fam...
Souffle van aardpeer (topinamboer)
-
Ik zag ze laatst liggen en moest meteen denken aan een geslaagd experiment
van een paar jaar geleden: soufflé van aardpeer (topinamboer). Ondanks de
verruk...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten