vrijdag 25 december 2009
Balletjes van roomkaas met gorgonzola
Allereerst een hele fijne kerst gewenst natuurlijk. Hier is het zo'n dag waar we wat binnenhangen en dan is dit hapje een aangenaam tussendoortje bij de borrel. Het plaatje laat ze er misschien niet op z'n best uitzien, maar dit is me toch een lekker hapje!! Het is supersimpel om te maken en ze zijn echt superlekker. De eerste keer dat ik ze at kon ik er maar met moeite vanaf blijven.
Ingrediƫnten
- 2 eetl. geknipte bieslook
- 4 lepels pijnboompitjes (of zoals op plaatje)
- 100 g zachte gorgonzola of andere blauwe aderkaas
- 100 gram roomkaas (MonChou) of geitenkaas
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitjes 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen. Meng de geitenkaas met de roomkaas, zout en peper. Verdeel de geitenkaas in vier porties en kneed er met koele natte handen een bolletje van (plakt wel een beetje). Wentel de ene helft van de kaasbolletjes vervolgens door de pijnboompitjes en de andere bolletjes door de bieslook. Serveer ze zoals op de foto of op een schaal met andere hapjes.
Variaties
- fijn gehakte pistachenoten
- gehakte hazelnoten
- gehakte walnoten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten