donderdag 24 december 2009

Appelbeignets


Al jaren lang eet ik het liefste bij de jaarwisseling deze heerlijkheden. Ok, een oliebol gaat er ook goed in maar bij deze jongens zwijmel ik helemaal weg. Ook de dagen na oudjaar smaken ze nog overheerlijk.

Ingrediƫnten

- 50 gram fijne tafelsuiker
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 5-6 appels
- 200 gram bloem
- 2 eieren, waarvan 1 gesplitst
- 1 eetlepel kristalsuiker
- een mespuntje zout
- 1.5 dl halfvolle melk
- 1.25 dl spuitwater/spa rood
- zonnebloemolie
- poedersuiker

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes van ongeveer 1.5 cm. Meng de tafelsuiker met de kaneel en bestrooi de plakjes appel hiermee. Laat het geheel voor de smaak ongeveer een uurtje in de koelkast staan. Zeef de bloem boven een kom en maak er een kuiltje in.Doe hierin 1 ei, 1 eidooier, de kristalsuiker en het zout.Voeg al roerende de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Laat dit beslag 1 uur staan en roer, voordat je het gebruikt, het spuitwater erdoor. Klop het eiwit stijf en spatel deze door het beslag. Haal de schijven appel door het beslag en frituur ze per 5 op 180C˚(In ongeveer 3 tot 4 minuten zijn ze mooi lichtbruin gekleurd). Draai ze na 2 minuten even om. Bestrooi de beignets dun met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten