woensdag 18 november 2009

Gerookte zalm met roomkaas



Ook al weer zo'n heerlijk hapje wat bij feestjes en partijen bij ons op tafel verschijnt. Van deze kleine rolletjes blijf je eten. Het leuke is dat er op dit hapje allerlei variaties zijn en ik zal er hier een paar noemen. Het basisrecept staat hieronder.

Ingrediƫnten
- 400 gram gerookte zalm
- boursin

Bereidingswijze
Leg de plakjes gerookte zalm op plastic (of aluminium)folie en besmeer ze met het kaasmengsel.Rol door middel van het plastic folie de zalm op tot een rolletje (net als een sushimatje) en laat het in de koelkast enkele uren opstijven.Snijd er kleine stukjes van en serveer eventueel op toastjes.


Serveertips
- Met een spriet bieslook
- Met tuinkers

- Plattere rondjes en dan op een toastje, stukje roggebrood, rondje witbrood
- Zelfgemaakte kruidenroomkaas
- Met MonChou
- In een tortilla gerold als rolletje of schuin doorsnijden vervolgens rechtop zetten

- Met blaadjes sla er tussen gerold (kropsla, rucola etc.) als voorgerecht
- Met witbrood er tussen gerold

- Met ham er tussen gerold
- Als vierkantje in laagjes
- Op een stuk komkommer
- Gerold in een reep komkommer of een reep courgette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten