Geen paniek als je geen limoen hebt, ik gebruik dan gewoon citroen. Zelfs als ik geen verse citroen of limoen heb durf ik dit toetje te maken. Dan gebruik ik gewoon het sap uit een flesje (geconcentreerd) welke je voor een habbekrats bij de super kunt halen. Altijd handig, want kwark of yoghurt heb ik altijd wel in huis. Ook kun je met het fruit varieren. Op de foto zie je de framboos er in zitten (die leg je dan in het glas of kopje voordat je het mengsel er in giet). Ik serveer ze er meestal leuk naast en als ik geen fruit in huis heb dan maak ik een sausje van limoen met honing en dat giet ik er overheen. Anders maak je een sausje van wat jam of diepvriesfruit. Werkt net zo makkelijk en evenveel succes. Voor de feestdagen is dat blaadje munt wel feestelijk, kun je gelijk de mojito's mee maken die je aan je gasten voert als ze binnenkomen. Als je genoeg mojitos maakt dan zit de stemming er al vast snel in!!
Ingrediƫnten
- 3,5 blaadjes gelatine
- 75 gram poedersuiker
- 0,75 dl limoensap
- 75 gram kwark
- 2,5 dl slagroom
- 1 klein bakje aalbessen, of 1 bakje frambozen, aardbeien, bramen of naar keuze
Bereidingswijze
Week de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Klop de poedersuiker door de kwark. Sla de slagroom bijna stijf. Knijp de gelatine uit en los deze op in 2 eetlepels kokend water (van het vuur af) tesamen met de limoensap. Meng de gelatine door het kwarkmengsel. Meng de slagroom er voorzichtig doorheen. Spoel de vormpjes om met koud water. Schenk het mengsel in de vorm en laat ze in ca. 4 uur opstijven. Stort de puddinkjes op gebaksbordjes of wat grotere (ontbijtbordjes) en garneer met de vruchten eventueel nog wat toefjes stijfgeslagen, gezoete slagroom naar keuze.
Krijg je de puddinkjes moeilijk uit de vormpjes houd dan het vormpje heel even in heet water of duw met je vingers het puddinkje uit het vormpje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten