donderdag 14 juli 2011
Fris zomerdrankje
Vaak zetten wij een kan water op tafel bij het eten. Wil je een keer iets anders maar het toch licht houden dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Ik ben begonnen met water met citroenschijfjes en ijs te drinken. Daarna ben ik gaan variëren met blaadjes munt. Weer later met munt en de carvan cevitam of gember en het geeft weer een heel andere smaak.
Ingrediënten
- water, plat of bruisend of beide
- 4 schijfjes citroen
- blaadjes munt
- carvan cevitam citroen of druif-citroen
- ijsblokjes
- gember
Bereidingswijze
Rasp de gember. Snijd de citroen in plakjes. Schenk de carvan cevitam in de kan, een klein bodempje is smaak genoeg. Doe flink wat ijsblokjes in de kan en voeg de citroen en munt toe, roer alvast even om wat smaken vrij te krijgen. Afschenken met het water even roeren en je gasten zullen blij verrast zijn.
Vooral op een warme, zomerse dag is dit heerlijk om te maken.
zondag 3 juli 2011
Snel zelfgemaakt yoghurt-bosvruchtenijs
Jamie Oliver is weer op tv en hij liet zien hoe je makkelijk en snel heerlijk ijs als dessert kan maken. Nu heb ik een vrieskist vol zomervruchten (laatst op de markt voor een prikkie ingeslagen) waardoor ik het recept direct geprobeerd heb. Belangrijk is dat je glazen schaal waar je het ijs in uitsmeert alvast ijskoud laat worden in de vrieskist.
Ingrediënten
- 500 gram diepvries bosvruchten (aardbeien, bessen, kersen, frambozen, bramen, waar je maar zin in hebt) bewaar er een aantal om mee te garneren
- 500 gr turkse yoghurt
- klein blaadje munt
- 4 el vloeibare honing
Bereidingswijze
Doe alles in de keukenmachine. Zet de machine aan en schep het mengsel in een ovenschaal. Zet deze nog minimaal 15 minuten in de vriezer, garneren met wat bosvruchten en klaar is je ijs. Heerlijk!!!!
Ingrediënten
- 500 gram diepvries bosvruchten (aardbeien, bessen, kersen, frambozen, bramen, waar je maar zin in hebt) bewaar er een aantal om mee te garneren
- 500 gr turkse yoghurt
- klein blaadje munt
- 4 el vloeibare honing
Bereidingswijze
Doe alles in de keukenmachine. Zet de machine aan en schep het mengsel in een ovenschaal. Zet deze nog minimaal 15 minuten in de vriezer, garneren met wat bosvruchten en klaar is je ijs. Heerlijk!!!!