zondag 22 november 2009

Raclette


Bij dit recept blijkt maar weer eens dat over smaak niet te twisten valt. Manlief vind dit namelijk niet te eten. Hij houd ook niet van kaasfondue dus ik heb me er al bij neergelegd. Dit wordt dus vaak genuttigd in gezelschap van een paar vrienden (als manlief met de vrinden op pad is) en een of meerdere flessen witte wijn genuttigd.. Sorry voor die onzin over thee bij raclet. Wij houden hier van vet en veul. Het gevolg is wel dat we hierna altijd bijna ontploffen en dat scheelt weer aan bonbons bij de koffie of hapjes bij de borrel hahaaha! Ga trouwens voor de raclettekaas naar de AH, sommige Jumbo-winkels hebben het ook wel. Wij eten wel een pakje per persoon (bij erge honger) maar over het algemeen kun je met 1 pakje voor 2 personen vooruit.
Ingrediƫnten
- 500 g nieuwe aardappels of mooie aardappels in de schil
- 1 bakje augurken in stukjes gesneden
- 1 bakje zilveruitjes
- 3 pakjes raclettekaas (a 250 g)
- 1 wit en 1 bruin stokbrood


Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon, snijd ze in vieren en kook ze in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Laat de schil er dus aan. Ik bereid ze ook wel in de magnetron, maar ik geloof dat niet iedereen fan van de magnetron is. Snipper het uitje. Zet het gourmetstel aan en leg de kaas in de bakjes onder het grill-gedeelte. Je kunt naar smaak eerst het uitje in het pannetje bakken. Laat het kaasje over je broodje over je aardappel glijden en eet het op met de zilveruitjes, aardappel en augurk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten