woensdag 4 november 2009

Appelflappen zoals ze er bij de bakker uit zien


Voor de echte chefs op het internet zal dit een stom recept zijn. Maar ik moet je zeggen dat ik vind dat niet iedereen lekkere appelflappen kan maken! Vaak zijn het veel te rauwe en aan de onderkant natte of harde flappen. Mijn geheim is een laagje custard op de bodem en lang genoeg in de oven bakken natuurlijk.
Ingrediƫnten

- Pakje Koopmans bladerdeeg
- 2 appels
- 50 gram bruine suiker
- 50 gram rozijnen (evt. tijdje laten wellen in lauwwarm water)
- 1 ei
- snufje kaneel
- custard

Bereidingswijze
Schil de appels, snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes. Meng appelblokjes, suiker, kaneel en rozijnen goed door elkaar met een houten lepel. Lege een laagje custard op de plek waar het appelmengsel gaat komen. Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes dicht. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk de appelflappen met wat losgeklopt ei, bestrooi ze met witte basterdsuiker en bak ze 25 min. in een voorverwarmde oven (200°c).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten