Na de zuurkoolschotel had ik nog best wat ananasschijven over. Daar ging ik mee aan de slag voor het dessert. Nu was die schotel na 25 minuten loeiheet dus lief en ik zaten flink te blazen. Dan is het wel lekker dat je iets hebt om te blussen. Buiten dat was onze oven ook nog loeiheet dus waarom niet van de gelegenheid gebruik maken?
Ingrediënten
- 4 ananas schijven uit blik
- rum
- bruine suiker
- kaneel
- vanilleijs
Bereidingswijze
Meng alles door elkaar en zet het in de oven. Na 5 min in een loeihete oven is dit al gaar. Anders zeker wel 10 minuten laten staan. Ik heb ze nu in een schaaltje gedaan en dan het bolletje ijs er over laten smelten. Je kunt echter ook pakketjes maken met aluminiumfolie.
Variaties
Met gewelde rozijnen (rozijnen in de rum laten wellen!), amandelen, créme fraiche, kaneelijs,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten